top of page
Soufflé van Brie de Meaux en Tijm
Een indrukwekkend voorgerecht dat elegantie uitstraalt.
Dit inspirerende gerecht komt van:
Rok4

Voorbereidingstijd (min)
60
Kooktijd (min)
25
Aantal personen
4
Niveau
Hoog
Ingrediënten
200 g Brie de Meaux
50 g boter
50 g bloem
300 ml melk
3 eieren (gesplitst)
1 tl tijm
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
1. Smelt de boter en voeg bloem toe om een roux te maken.
2. Giet langzaam de melk erbij en roer tot een gladde saus.
3. Voeg de kaas en tijm toe, roer tot gesmolten.
4. Klop de eidooiers door het mengsel. Klop de eiwitten stijf en spatel deze er voorzichtig door.
5. Verdeel over soufflévormpjes en bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C.
bottom of page