-- Nyde -- Keiemese Rabarber & Rode Biet
Een verfijnde combinatie van frisse rabarber en aardse rode biet, samengebracht in een creatief en smaakvol gerecht.
Dit inspirerende gerecht komt van:
Nyde

Voorbereidingstijd (min)
120
Kooktijd (min)
90
Aantal personen
10
Niveau
Gemiddeld
Ingrediënten
4 rode bieten
100 g trisol
Peper, zout, Timur peper
200 ml rode wijn
50 g suiker
50 ml rode wijnazijn
100 ml water
1 theelepel citroenzuur
100 ml vlierbloesemsiroop
1 eetlepel hibiscus
Rode biet scheutjes
Bereidingswijze
1. Krokant van rode biet: Mix de voorgegaarde rode biet met trisol in de thermomix, breng op smaak met peper en zout. Strijk het mengsel uit op een silpat, werk af met Timur peper en droog in de oven op 115°C gedurende 1,5 uur tot het volledig droog is.
2. Gekonfijte rode biet: Schil de rode bieten en snijd deze in blokjes. Breng de rode wijn, suiker, rode wijnazijn, water en citroenzuur aan de kook. Voeg de bietjes toe en laat deze op een zacht vuur confijten tot ze licht doorschijnend worden.
3. Gemarineerde rabarber: Breng vlierbloesemsiroop, water en hibiscus aan de kook. Schil de rabarber en snijd in balkjes. Giet de warme marinade over de rabarber en laat het afkoelen.
Afwerking:
Snijd een mooi stuk keiemese witte rabarber af en leg hier de gemarineerde rabarber speels tussen. Steek voorzichtig een aantal krokanten van rode biet ertussen. Voorzie elk bord van enkele stukjes geconfijte rode biet en werk af met rode biet scheutjes.",90,"
Wijnadvies: Gran Trio San Marzano - Deze wijn combineert perfect met de aardse tonen van rode biet en de frisse toets van rabarber.