top of page

Alpenrisotto Met Gruyère En Wilde Paddenstoelen

Een elegante Zwitserse variant op de klassieke risotto.

Dit inspirerende gerecht komt van:

Rok4

Voorbereidingstijd (min)

40

Kooktijd (min)

30

Aantal personen

4

Niveau

Gemiddeld

Ingrediënten

300 g risottorijst
200 g Gruyère (geraspt)
250 g wilde paddenstoelen
1 liter groentebouillon
1 sjalot (gesnipperd)
2 el boter
100 ml droge witte wijn
2 el olijfolie
Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

1. Verhit de olijfolie en boter in een pan, bak de sjalot en voeg de rijst toe.
2. Blus af met witte wijn en voeg geleidelijk bouillon toe terwijl je blijft roeren.
3. Bak de paddenstoelen apart en voeg toe aan de risotto.
4. Roer de Gruyère erdoor tot een romig geheel. Breng op smaak met peper en zout.

bottom of page